søndag 3. mai 2009

Levelønn i sør

1.mai tok jeg meg en pause fra skrivinga i finværet, og gikk i 1.mai-tog sammen med Framtiden i våre hender (FIVH) under parolen "Levelønn i sør".

"I mange lav- og mellominntektsland, hvor hovedparten av vareproduksjon (spesielt tekstil- og elektrovarer) foregår, er lønningene til arbeiderne lave og dekker ikke deres grunnleggende behov. Mange vestlige selskaper mangler enten etiske retningslinjer for krav til leverandørenes lønnsnivå eller krever kun minstelønn. Dette er ikke nok – arbeiderne må sikres en lønn de kan leve av. "

Kilde: FIVH

WWF og NU gikk under parolen "Ja til et oljefritt Lofoten og Vesterålen", og hadde for anledningen gule sydvester på hodet med "Nei til olje i nord" på. Jeg og ei venninne fikk låne hver vår sydvest til å gå med i toget, og fikk dermed markert vår støtte til to saker på en gang :)

Det var første gang jeg gikk i 1.mai-tog, men det frister til gjentakelse. God stemning og en gylden anledning til å støtte viktige saker gjennom en legitim demonstrasjon. Adressa kunne opplyse om at rekordmange hadde deltatt i toget for å markere arbeidernes dag i Trondheim i år, hele 2500. Til og med en bussjåfør på jobb, som satt med en full buss og ventet på at toget skulle passere deltok ved å holde en plakat med "Stans anbud i kollektivtrafikken" ut gjennom sidevinduet på bussen :)

1 kommentar:

Cecilie sa...

For et bra tiltak! Hørtes ut som en bra fane å gå under. :)