fredag 25. januar 2008

Sunn, lettvint, billig og god middag!

Rød linsesuppe

Linser og andre belgfrukter er rike på proteiner og andre næringsstoffer, og de kan brukes i supper, gryter og salater i tillegg til som tilbehør til annen mat. Linser er billige, spesielt om man kjøper inn relativt store pakker som man ofte finner i butikker som fører mat fra andre verdensdeler. Man trenger ikke bløtlegge de røde linsene, men de bør skylles godt i en sil før bruk. En av mine favorittoppskrifter med røde linser er rød linsesuppe.

Ingredienser grunnoppskrift:

- 250 g røde linser
- 1 liter vann med grønnsaksbuljong
- 1 boks hakkede tomater (på ica og coop har de hakkede tomater i pappembalasje)
- 1 løk

Løken hakkes og blankes først i kjelen, før resten av ingrediensene tilsettes. Deretter skal suppa koke i 20 minutter under lokk før den serveres. Det er mange andre ingredienser som med hell kan tilsettes, blant annet hvitløk, selleri (has i samtidig med de andre ingrediensene), frisk timian eller andre krydderurter (has i til slutt).

Den smaker nydelig sammen med hvitløksbaguetter.

God apetitt!

Here is the recipe in English.

Ingen kommentarer: